Monday, August 20, 2007

Alma nio månader


Alma har hunnit bli nio månader, ja t.o.m. lite på. Hon är väldigt uppmärksam på allt som sker och vill undersöka allt. Hon far från rum till rum genom att åla eller krypa. Hon lägger genast märke till om man har ställt ifrån sig något på golvet. Hon hittar t.o.m. små smulor på golvet.
Alma tycker om att packa ur väskor och plocka burkar. Hon är koncentrerad på det hon gör och har ro att leka en lång stund. Klättring hör också till favoritsysselsättningarna. Hon tar tag i möbler och drar upp sig och stå.
Språket har utvecklats mycket den senaste tiden. Man märker att hon förstår fler ord. Hon har också börjat säga vissa ord. Hon vinkar och säger eej (hej). Hon säger också mam mam och pappa, men om hon förknippar orden med oss är oklart. Hon försöker också upprepa det vi säger. Här om dagen berättade vi för Alma att flickan badar. Alma säger då; dada (bada)

1 comment:

Anonymous said...

Hej du Alma! Det var ett tag sen jag tittat på din blogg. Orsaken är semester, men det vet du väl förhoppningsvis inte riktigt vad det är än! Tänk vad fort det går för en liten människa att växa till sig. Fantastiskt att följa med hur du tar stora kliv framåt i utvecklingen. Det känns som i går som vi hade en lycklig nybliven pappa här och nu har du redan blivit stora damen som snart tar det första riktigt stora klivet och stiger upp på dina två ben. Kollar bloggen! Hej så länge och ha en bra höst tillsammans med din mor och far, hälsar tant Mi på JT